اعلان

الثلاثاء، 28 ديسمبر 2010

الخبز التميس الايراني بالصور,Bread

الخبز التميس الايراني بالصور
http://i.imgur.com/aEGFt.jpg

الخبز يستحق التجربة لأنة بالفعل شي خيااال

المقادير
٣ وربع كوب دقيق
١/٢ ١ كوب ماء
١ م ص ملح
١ م ص ب ب
٢ م ص خميرة فورية
لدهان الوجة:
٢/٣ كوب ماء
م ص بيكربونات الصوديوم

وتكون مقادير تغطية الوجه كاالتالي
2/3 كوب ماء
معلقه صغيرة دقيق
معلقه صغيرة بيكربونات الصوديوم

الطريقة
نضع الخميرة و م ص سكر في نصف كوب ماء ونتركهم يتفاعلوا مع بعض ثم نضيف الملح و ب ب لدقيق ونقلب ثم نضيف لهم خليط الخميره ونعجن ثم نضيف الماء شوية شوية ونعجن حتي تتكون عندنا عجينة ناعمة


http://i.imgur.com/unPKa.jpg
واثناء التخمير نكون جهزنا الصوص الخاص بدهان الوجه
نضع الماء وب الصودا ع النار حتي يغلي ويكون قوامها غليظ ونتركها تبرد ذي كدة


http://i.imgur.com/aSYKE.jpg
ودا شكل العجين بعد التخمير


http://i.imgur.com/CFeRR.jpg
نقسم العجين الي قسمين ونفردهم بشكل بيضاوي ونحاول نغرس اصابعنا ف العجين علشان يتغلغل فية الصوص



http://i.imgur.com/naPMc.jpg
وبعد دهان الوجه بالصوص نرش الوجه بالسمسم او حبة البركة
وندخلة الفرن ع درجة حرارة ٢٠٠


http://i.imgur.com/X8uVU.jpg

وهنا قدمته مع الجبنة واللبنه والمربي


http://i.imgur.com/TdOvR.jpg
وهنا مع الفول ومخلل الليمون كله من صنع ايدي لاني مش بحب الفول الجاهز


http://i.imgur.com/ZeZNs.jpg
وده شكل الفول يجنن


http://i.imgur.com/KjvJr.jpg
وده شكل الخبز م الداخل لاني حملت صورة تانيه بالخطأ


http://i.imgur.com/Zx6Vi.jpg
أتمني الخبز يعجبكوا
وانتظروني ف وصفة جديدة بإذن الله
ف رعاية الله وامنه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

يزيدني شرافاًوفخراًلتعليقكك غاليتي

اعلان