صينية الخرشوف ارضى شوكى بالخطوات المصورة


المقادير:
قلوب خرشوف (ارضى شوكى) منظفة
لحم مفروم معصج مع بصل وفلفل اخضر وبهارات (ممكن اضافة طماطم مبشورة وصلصة طماطم وتسبك) (ممكن استبدال اللحم بدجاج مقطع)

بشاميل

الطريقة:
**نسلق حبات الخرشوف لمدة دقائق فى ماء مغلى وملح ونقاط عصير ليمون (حتى لا يسود) ولو هنستخدم خرشوف مجمد نسقطه مباشرة فى الماء المغلى بدون تسييح

**يصفى من الماء ويشطف بماء بارد

**يشوح فى قليل من الزيت او الزبد او السمن لاخذ لون خفيف

**نغطى قاع الصينية بالبشاميل (وممكن بصوص طماطم وانا افضله)

**نرص حبات الخرشوف

**نحشى حبات الخرشوف باللحم

**نغطى حبات الخرشوف بالبشاميل (ممكن صوص طماطم)

**نرش جبن مبشور على الوجه (انا استخدمت موزاريللا)

**توضع فى فرن ساخن حتى تنضج وتحمر


**تترك لتهدأ قليلا ثم تقدم


وبالهنا والشفا


المقادير:
قلوب خرشوف (ارضى شوكى) منظفة
لحم مفروم معصج مع بصل وفلفل اخضر وبهارات (ممكن اضافة طماطم مبشورة وصلصة طماطم وتسبك) (ممكن استبدال اللحم بدجاج مقطع)
بشاميل
الطريقة:
**نسلق حبات الخرشوف لمدة دقائق فى ماء مغلى وملح ونقاط عصير ليمون (حتى لا يسود) ولو هنستخدم خرشوف مجمد نسقطه مباشرة فى الماء المغلى بدون تسييح
**يصفى من الماء ويشطف بماء بارد
**يشوح فى قليل من الزيت او الزبد او السمن لاخذ لون خفيف
**نغطى قاع الصينية بالبشاميل (وممكن بصوص طماطم وانا افضله)
**نرص حبات الخرشوف
**نحشى حبات الخرشوف باللحم
**نغطى حبات الخرشوف بالبشاميل (ممكن صوص طماطم)
**نرش جبن مبشور على الوجه (انا استخدمت موزاريللا)
**توضع فى فرن ساخن حتى تنضج وتحمر
**تترك لتهدأ قليلا ثم تقدم
وبالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق
يزيدني شرافاًوفخراًلتعليقكك غاليتي