اعلان

الاثنين، 10 يناير 2011

عمل الارز الكابلي بالصور,Meat

عمل الارز الكابلي بالصور
http://static.hawaacdn.com/upload/1/1/3/5/2/1/7/4fb7a26bb2d19.jpg
من الاول اقولكم اللي جوعانه لا تكمل ....تروح تاكل لها لقمتين وتشبع ترجع ابتسامة


بنزل لكم رز الكابلي اللي تعلمته من اهلي بجده ....

تعلمته بالعين المجرده ...حضرت طريقة عمله بنفسي


والصراحه من اول مره ذقناه ...ادمناااااااه

الكل بدون استثناء ادمن نكهته وطعمه

وطبعا غني عن التعريف ان الرز من الكلات الرئيسيه عندنا

لمقادير
ملعقة زعفران
3ملاعق زيت (( لاتكثري زيت لان الحم دهونة كثير وراح ينزل زيتها ))
3حبات ورق غار
2عود قرفه
8حبات هيل صحيحه
8حبات قرنفل
بصله كبيره مقطعه شرائح
3حبات فصوص ثوم مهروسه
لحم غنم طازة
2ملعقه كبيره برش برتقال خشن (( راح نحتاج عصيرالبرتقال في الاخير ))
حبتين طماطم مفرومه
معجون طماطم (( صلصة ))
بطاطس مقطعه مكعبات كبيره
ملح
بهارات الكابلي (( ممكن الاستغناء عنها ))
ملعقه صغيره فلفل اسود
ملعقه كمون مطحون
ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
ملعقة صغيرة بها مشكل للحمة


http://static.hawaacdn.com/upload/1/1/3/5/2/1/7/4fb7a0893db41.jpg


الطريقه
اغسلي الرز ونقعيه
نقعي الزعفران بعصير البرتقال وتركيه على جنب
حطي الزيت في قدر واضيفي ورق الغار والقرفه والهيل والقرنقل الصحيحه
لمدة دقيقه لحد ما تشمين ريحة البهارات



http://static.hawaacdn.com/upload/1/1/3/5/2/1/7/4fb7a0abc4a6e.jpg


اضيفي البصل والثوم وقلبي لحد ما يتغير لونها



http://static.hawaacdn.com/upload/1/1/3/5/2/1/7/4fb7a0cc6e619.jpg


اضيفي برش البرتقال واللحم وقلبي لحد ما يتشبع اللحم بنكهة البهارات الصحيحه



http://static.hawaacdn.com/upload/1/1/3/5/2/1/7/4fb7a0e7c3a7c.jpg


اضيفي البطاطس الطماطم ومعجون الطماطم الماء والملح والبهارات
غطي القدر واتركيه لحد ما تحسي ان اللحم استوى


http://static.hawaacdn.com/upload/1/1/3/5/2/1/7/4fb7a10891070.jpg


مع مراعاة انه يبقى عندك مرق حوالي كوب اذا شفتي انه تبخر ممكن تضيفين ماء



http://static.hawaacdn.com/upload/1/1/3/5/2/1/7/4fb7a138a265c.jpg



بعد سلق الارز ن ويكون نص استواء
نضعه على الحم في القدر



http://static.hawaacdn.com/upload/1/1/3/5/2/1/7/4fb7a17ad4ca5.jpg



وهنا الزعفران المنقوع في العصير البرتقال
وعصرة نصف ليمونة



http://static.hawaacdn.com/upload/1/1/3/5/2/1/7/4fb7a15c9de15.jpg



ونصب الزعفران على الارز



http://static.hawaacdn.com/upload/1/1/3/5/2/1/7/4fb7a1ae1232a.jpg


نغطي القدر ونضعه على النار لحد ما يستوي الارز مع مراعاة تخفيض النار
قلبي الرز مع اللحم بهدوء واغرفيه بصحن
من شان تنخلط الالوان

يالله طبو ...سمو بسم الله.......ابتسامة


http://static.hawaacdn.com/upload/1/1/3/5/2/1/7/4fb7a1d489d7e.jpg





http://static.hawaacdn.com/upload/1/1/3/5/2/1/7/4fb7a26bb2d19.jpg




http://static.hawaacdn.com/upload/1/1/3/5/2/1/7/4fb7a34996479.jpg


قدمتها مع سلطة الزبادي وسلطة خضراء وشطة



http://static.hawaacdn.com/upload/1/1/3/5/2/1/7/4fb7a3ad00ff8.jpg



وبالعااااااااااااااافيه على قلوبكم

بنسبة لي احب الارز يكون نثري (( استخدمت ارز الوليمة ))

.. يارب يارب يكون اعجبكم
.. وتسوونه لاهلكم
... وصحتين وعافيه

دعواتكم .....

اختكم في الله
توووووونه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

يزيدني شرافاًوفخراًلتعليقكك غاليتي

اعلان