طريقة عمل بسكويت الشوكولاتة والكاراميل
طريقة عمل بسكويت الشوكولاتة والكاراميل
المقادير :
حليب مكثف محلى3/4 كوب
زبدة لورباك مذوبة40 غرام
الشكولاتة سوداء مذوبة185 غرام
بسكويت وايفر بالكريما22 قطعة
قطر ملعقة
زبدة الفول السوداني 3 ملاعق صغيرة
طريقة التحضير
- تدهن صينية مستطيلة حجمها 19-29 سم بالزيت ويبطن قعرها وحوافها بورقة ألمنيوم.
- تسكب نصف كمية الشوكولاتة المخلوطة مع الزبدة في قعر هذه الصينية.
- توزع نصف كمية بسكويت الوايفر فوق الشوكولاتة بطريقة مرتبة وتحفظ الصينية في الثلاجة لمدة 10 دقائق.
- تخلط الزبدة الإضافية مع الحليب المكثف المحلى والقطر الذهبي في قدر على النار حتى يغلي المزيج.
- يترك المزيج ليغلي من دون غطاء لمدة 3 دقائق، شريطة تحريكه باستمرار، حتى يصبح بلون الكاراميل الذهبي ثم تضاف إليه زبدة الفول السوداني.
- تسكب صلصة الكاراميل فوق قطع بسكويت الوايفر ثم تغطى بطبقة أخرى من البسكويت.
- تسكب بقية صلصة الشوكولاتة فوق قطع البسكويت وتحفظ الصينية في الثلاجة لمدة 30 دقيقة أو حتى يجمد محتواها.
- يقطع محتوى الصينية إلى مثلثات باستعمال سكين مسنة.
- يفضل تقديمها باردة.
Modus operandi of biscuits and chocolate caramel
Modus operandi of biscuits and chocolate caramel
Ingredients:
Sweetened condensed milk 3/4 cup
Lurpak butter melted 40g
Dark chocolate melted 185 grams
Biscuits Ever Creamy 22 pieces
Qatar spoon
Peanut butter 3 teaspoons
Preparation
- Paint tray rectangular size 19-29 cm with oil and line the its bottom and edges paper, aluminum.
- Pour half the amount of chocolate blended with butter in the bottom of the Chinese.
- Half the amount distributed biscuits Allowaiver over chocolate in a tidy manner and Chinese kept in the refrigerator for 10 minutes.
- Additional butter mixed with sweetened condensed milk and golden diameter in a pot on the fire until the mixture boils.
- Bring to boil without lid for 3 minutes, provided the move constantly, until it becomes a golden caramel color then add the peanut butter.
- Pour caramel sauce over cut biscuits Allowaiver then cover with another layer of biscuits.
- Pour the rest of the chocolate sauce over biscuits and Chinese kept in the refrigerator for 30 minutes or until frosting content.
- Chinese cut content to an elderly triangles using a knife.
- Preferably in advance of a cold.
طريقة عمل بسكويت الشوكولاتة والكاراميل
المقادير :
حليب مكثف محلى3/4 كوب
زبدة لورباك مذوبة40 غرام
الشكولاتة سوداء مذوبة185 غرام
بسكويت وايفر بالكريما22 قطعة
قطر ملعقة
زبدة الفول السوداني 3 ملاعق صغيرة
طريقة التحضير
- تدهن صينية مستطيلة حجمها 19-29 سم بالزيت ويبطن قعرها وحوافها بورقة ألمنيوم.
- تسكب نصف كمية الشوكولاتة المخلوطة مع الزبدة في قعر هذه الصينية.
- توزع نصف كمية بسكويت الوايفر فوق الشوكولاتة بطريقة مرتبة وتحفظ الصينية في الثلاجة لمدة 10 دقائق.
- تخلط الزبدة الإضافية مع الحليب المكثف المحلى والقطر الذهبي في قدر على النار حتى يغلي المزيج.
- يترك المزيج ليغلي من دون غطاء لمدة 3 دقائق، شريطة تحريكه باستمرار، حتى يصبح بلون الكاراميل الذهبي ثم تضاف إليه زبدة الفول السوداني.
- تسكب صلصة الكاراميل فوق قطع بسكويت الوايفر ثم تغطى بطبقة أخرى من البسكويت.
- تسكب بقية صلصة الشوكولاتة فوق قطع البسكويت وتحفظ الصينية في الثلاجة لمدة 30 دقيقة أو حتى يجمد محتواها.
- يقطع محتوى الصينية إلى مثلثات باستعمال سكين مسنة.
- يفضل تقديمها باردة.
Modus operandi of biscuits and chocolate caramel
Modus operandi of biscuits and chocolate caramel
Ingredients:
Sweetened condensed milk 3/4 cup
Lurpak butter melted 40g
Dark chocolate melted 185 grams
Biscuits Ever Creamy 22 pieces
Qatar spoon
Peanut butter 3 teaspoons
Preparation
- Paint tray rectangular size 19-29 cm with oil and line the its bottom and edges paper, aluminum.
- Pour half the amount of chocolate blended with butter in the bottom of the Chinese.
- Half the amount distributed biscuits Allowaiver over chocolate in a tidy manner and Chinese kept in the refrigerator for 10 minutes.
- Additional butter mixed with sweetened condensed milk and golden diameter in a pot on the fire until the mixture boils.
- Bring to boil without lid for 3 minutes, provided the move constantly, until it becomes a golden caramel color then add the peanut butter.
- Pour caramel sauce over cut biscuits Allowaiver then cover with another layer of biscuits.
- Pour the rest of the chocolate sauce over biscuits and Chinese kept in the refrigerator for 30 minutes or until frosting content.
- Chinese cut content to an elderly triangles using a knife.
- Preferably in advance of a cold.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق
يزيدني شرافاًوفخراًلتعليقكك غاليتي