طريقة تحضير حلاوة الجبن التركية
المقادير للعجينة:
1 كيلوغرام جبنة عكّاوي مقطّعة إلى شرائح رفيعة
1 ½ كوب سميد
3 كوب قطر
المقادير للحشوة:
3 كوب ماء
1 مجمع حليب محلّى مركّز
¾ كوب دقيق القمح
2 ملعقة ماء الزهر
طريقة التحضير :
إنقعي الجبنة في الماء لمدّة 4 ساعات لإزالة الملح منها (غيّري المياه كلّ ساعة)
إمزجي الحليب المركز مع الماء ودقيق القمح في قدرٍ مناسب وحرّكيها حتّى الغليان وحتّى تتماسك العجينة. أضيفي ماء الزهر وحرّكي المزيج، ثمّ دعيه يبرد.
ضعي الجبنة في قدر في مياهٍ غالية وحرّكي إلى أن تذوب الجبنة، ثمّ أضيفي السميد وحرّكي من 5 إلى 6 دقائق.
رشّي 4 ملاعق قطر على الطاولة التي تحضّرين عليها ثمّ ضعي عليها مزيج الجبنة ثمّ رشّي القطر مجدّدًا عليها ومدّيها باستخدام الشوبك.
إحرصي أن تكون الطبقة رفيعة ثمّ قطّعيها إلى مربّعات بطول 7 سم.
قومي بتعبئة العجينة بمزيج الكريم المحضّر سابقًا ثمّ لفّيها وأضيفي القطر عليها بحسب
How to prepare Turkish sweetness cheese
How to prepare Turkish sweetness cheese
Ingredients:
Ingredients for dough:
1 kg of cheese Akkawi thinly sliced
1 ½ cups semolina
3 cup Qatar
Ingredients For the filling:
3 cup water
1 local milk Complex Center
¾ cup wheat flour
2 tablespoons orange blossom water
Preparation:
Soak the cheese in water for 4 hours to remove the salt (others water each hour)
Mix milk with water and place of wheat flour in an appropriate and حركيها until boiling until the dough holds together. Add orange blossom water and stir the mixture, then let him cool down.
Put cheese in a pot in expensive water and stir until cheese melts, then add semolina and stir 5 to 6 minutes.
Sprinkle 4 tablespoons of Qatar on the table that you prepare them and then put them cheese mixture, then sprinkle the country again and its using Shobak range.
Strive to be high-class and then slice into squares 7 cm long.
National mobilization dough mixture Karim minutes earlier, and then to add the country according
Source method of preparation sweetness Turkish cheese - Kitchen Ante sweeter
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق
يزيدني شرافاًوفخراًلتعليقكك غاليتي