طريقة تحضير النودلز المقلي مع صلصة الفول السوداني
200غ من البروكولي
جزرة كبيرة
3رؤوس من البصل الأخضر
نصف كوب من زبدة الفول السوداني
ثلاثة أرباع الكوب من الماء
ملعقة طعام من عصير الليمون
ملعقة طعام من صلصة الفلفل الحلوة
250غ من المعكرونة أو نودلز البيض السميكة
ملعقتا طعام من الزيت
طريقة التحضير :
يقطع البروكولي إلى أزهار، وتقطع الجزرة إلى عيدان قصيرة ورفيعة، فيما يقطع البصل الأخضر على نحو مائل.
تخلط زبدة الفول السوداني مع الماء، وعصير الليمون، وصلصة الفلفل في قدر صغيرة. يحرك المزيج فوق نار خفيفة حتى تختلط المكونات جيداً وتتكثف الصلصة قليلاً.
يطهى النودلز في قدر كبيرة من الماء المغلي لمدة دقيقة كاملة، ثم يصفى.
يسخن الزيت في مقلاة أو قدر كبيرة ويحرك ليغطي كل قاعدة المقلاة وحوافها. تقلى فيه الخضار فوق نار قوية لمدة دقيقتين أو حتى تنضج. يضاف إليها النودلز ويخلط الكل جيداً.
تضاف صلصة الفول السوداني. يحتمل أن تكون الصلصة قد تكثفت قليلاً. في هذه الحال، يمكن إضافة القليل من الماء الساخن إليها لجعل قوامها قابلاً للسكب.
يخلط النودلز مع الخضار والصلصة. يقدم الطبق فوراً.
How to prepare fried noodles with peanut sauce How to prepare fried noodles with peanut sauce Ingredients: 200 g broccoli Big carrot 3 heads of green onions Half a cup of peanut butter Three-quarters of a cup of water Tablespoon of lemon juice Tablespoon of sweet pepper sauce 250 g of pasta or egg noodles thick ملعقتا tablespoons oil Preparation: Cut broccoli into flowers, and cut carrots into sticks short and thin, cut green onions on a slant. Mix peanut butter with water, and lemon juice, and pepper sauce in a small saucepan. Stir over low heat until ingredients are mixed well and condense the sauce slightly. Cook noodles in a large saucepan of boiling water for a full minute, then drain. Heat oil in a frying pan or a large saucepan and stir to cover every base pan and edges. Fry the vegetables over high heat for two minutes or until cooked. Add the noodles and mix all well. Add the peanut sauce. Are likely to be the sauce has slightly intensified. In this case, you can add a little hot water to make strong capable of being poured. Mix noodles with vegetables and sauce. Serve immediately. |
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق
يزيدني شرافاًوفخراًلتعليقكك غاليتي