طريقة تحضير أرز بالجمبري والأناناس
- 4 أكواب أرز ناضج بارد
- 300 جرام جمبري
- 4 شرائح أناناس مقطعة قطع صغيرة
- حبة فلفل أحمر مقطعة شرائح
- حبة فلفل أصفر مقطعة شرائح
- ½ كوب كاجو
- 2 بصل أخضر مقطع شرائح
- 2 ملعقة كبيرة صلصة
- ملعقة سكر سكر بني
- ½ ملعقة صغيرة كركم
- ½ ملعقة فلفل
- 4 فصوص ثوم مفرومة
- زيت
- ½ ملعقة صغيرة كزبرة مفرومة
طريقة التحضير :
1- تخلط الصلصة والسكر والكركم في وعاء، وتوضع جانبا.
2- يوضع الجمبري في مقلاة بها الزيت لمدة 3 دقائق حتى ينضج، ثم يوضع جانبا.
3-في نفس مقلاة الزيت يوضع الثوم المفروم ويقلى حتى يصبح ذهبي اللون، ويضاف له الأرز ويقلب لمدة دقيقتين.
5- يصب خليط الصلصة على الأرز ويقلى لمدة دقيقتين.
6- يضاف الأناناس والفلفل الأصفر والأحمر والكاجو، والبصل الأخضر والكزبرة والجمبري، ويقلب على نار متوسطة لمدة دقيقتين، ثم يوضع في طبق التقديم.
1- تخلط الصلصة والسكر والكركم في وعاء، وتوضع جانبا.
2- يوضع الجمبري في مقلاة بها الزيت لمدة 3 دقائق حتى ينضج، ثم يوضع جانبا.
3-في نفس مقلاة الزيت يوضع الثوم المفروم ويقلى حتى يصبح ذهبي اللون، ويضاف له الأرز ويقلب لمدة دقيقتين.
5- يصب خليط الصلصة على الأرز ويقلى لمدة دقيقتين.
6- يضاف الأناناس والفلفل الأصفر والأحمر والكاجو، والبصل الأخضر والكزبرة والجمبري، ويقلب على نار متوسطة لمدة دقيقتين، ثم يوضع في طبق التقديم.
How to prepare shrimp and pineapple rice
How to prepare shrimp and pineapple rice
Ingredients:
4 cups rice mature cool
300 grams shrimp
4 slices pineapple chopped into small pieces
Chopped red pepper slices
Chopped yellow pepper slices
½ cup cashew
2 green onions sliced
2 tbsp sauce
Spoon sugar brown sugar
½ tsp turmeric
½ teaspoon pepper
4 cloves garlic, minced
Oil
½ teaspoon chopped coriander
Preparation:
1 - Mix sauce, sugar and turmeric in a bowl, and set aside.
2 - Put shrimp in a pan of oil for 3 minutes until tender, then set aside.
3 - oil in the same pan placed chopped garlic and fry until golden color, and add him rice and stir for two minutes.
5 - pour sauce mixture on the rice and fry for two minutes.
6 - Add the pineapple and yellow and red peppers and cashew nuts, green onions, cilantro and shrimp, and stir over medium heat for two minutes, and then placed in a serving dish.
How to prepare shrimp and pineapple rice
Ingredients:
4 cups rice mature cool
300 grams shrimp
4 slices pineapple chopped into small pieces
Chopped red pepper slices
Chopped yellow pepper slices
½ cup cashew
2 green onions sliced
2 tbsp sauce
Spoon sugar brown sugar
½ tsp turmeric
½ teaspoon pepper
4 cloves garlic, minced
Oil
½ teaspoon chopped coriander
Preparation:
1 - Mix sauce, sugar and turmeric in a bowl, and set aside.
2 - Put shrimp in a pan of oil for 3 minutes until tender, then set aside.
3 - oil in the same pan placed chopped garlic and fry until golden color, and add him rice and stir for two minutes.
5 - pour sauce mixture on the rice and fry for two minutes.
6 - Add the pineapple and yellow and red peppers and cashew nuts, green onions, cilantro and shrimp, and stir over medium heat for two minutes, and then placed in a serving dish.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق
يزيدني شرافاًوفخراًلتعليقكك غاليتي