طريقة تحضير كيك القرع بالتمر
5 بيض
3/4 كوب سكر
1/4 1 كوب دقيق
1/4 ملعقة صغيرة فانليا
1/2 ملعقة كبيرة بكينج بودر
1/2 كوب قرع مبشور*
للحشو
1 كوب مشمش جاف ( قطع صغيرة)
1 كوب قرع مبشور*
1 كوب تمر لين منزوع البذر (قطع صغيرة)
2 ملعقة كبيرة عسل نحل
2 ملعقة كبيرة لوز حلقات
طريقة التحضير:
-يُسخن الفرن على درجة حرارة 180 مئوية.
-يُخفق البيض مع السكرفي العجان الكهربائي على سرعة متوسطة حتى يذوب السكر ويتداخل مع البيض.
-تُخلط المكونات الجافة (دقيق- فانليا- بكينج بودر) في وعاء ثم يُضاف الخليط تدريجياً لخليط البيض مع العجن حتى تندمج المكونات تماماً.
-يُضاف القرع المبشور مع الاستمرار في العجن حتى نحصل على عجين أملس ومتجانس.
-يُدهن قالب مزدوج ذو تجويفين كلاهما على شكل نصف ثمرة القرع (اليقطين) بقليل من الزبدة ثم يُرش بالدقيق، مع مراعاة التخلص من الدقيق الزائد.
-يُصب خليط الكيك في تجويفي القالب بالتساوي.
-يُوضع القالب بالفرن لمدة 40 دقيقة أو حتى تمام النضج، يُترك ليبرد قليلاً.
-تُخلط مكونات الحشو ( المشمش- القرع- التمر- العسل- اللوز) في وعاء وتُقلب.
-يُقلب الكيك -على شكل نصفي ثمرة قرع - في طبق التقديم، يُوضع إحدى النصفين بحيث يكون السطح المستوي لأعلى، تُوضع فوقه كمية مناسبة من الحشو.
-يُغطى الحشو بالنصف الأخر من الكيك، بحيث يكون السطح المستوي هو الملامس للحشو ثم يُقدم.
لعمل القرع المبشور، تُقشر ثمرة قرع وتُسلق إلى أن تقترب من النضج (دون أن تلين تماماً)، ثم تُبشر بشكل خشن
3/4 كوب سكر
1/4 1 كوب دقيق
1/4 ملعقة صغيرة فانليا
1/2 ملعقة كبيرة بكينج بودر
1/2 كوب قرع مبشور*
للحشو
1 كوب مشمش جاف ( قطع صغيرة)
1 كوب قرع مبشور*
1 كوب تمر لين منزوع البذر (قطع صغيرة)
2 ملعقة كبيرة عسل نحل
2 ملعقة كبيرة لوز حلقات
طريقة التحضير:
-يُسخن الفرن على درجة حرارة 180 مئوية.
-يُخفق البيض مع السكرفي العجان الكهربائي على سرعة متوسطة حتى يذوب السكر ويتداخل مع البيض.
-تُخلط المكونات الجافة (دقيق- فانليا- بكينج بودر) في وعاء ثم يُضاف الخليط تدريجياً لخليط البيض مع العجن حتى تندمج المكونات تماماً.
-يُضاف القرع المبشور مع الاستمرار في العجن حتى نحصل على عجين أملس ومتجانس.
-يُدهن قالب مزدوج ذو تجويفين كلاهما على شكل نصف ثمرة القرع (اليقطين) بقليل من الزبدة ثم يُرش بالدقيق، مع مراعاة التخلص من الدقيق الزائد.
-يُصب خليط الكيك في تجويفي القالب بالتساوي.
-يُوضع القالب بالفرن لمدة 40 دقيقة أو حتى تمام النضج، يُترك ليبرد قليلاً.
-تُخلط مكونات الحشو ( المشمش- القرع- التمر- العسل- اللوز) في وعاء وتُقلب.
-يُقلب الكيك -على شكل نصفي ثمرة قرع - في طبق التقديم، يُوضع إحدى النصفين بحيث يكون السطح المستوي لأعلى، تُوضع فوقه كمية مناسبة من الحشو.
-يُغطى الحشو بالنصف الأخر من الكيك، بحيث يكون السطح المستوي هو الملامس للحشو ثم يُقدم.
لعمل القرع المبشور، تُقشر ثمرة قرع وتُسلق إلى أن تقترب من النضج (دون أن تلين تماماً)، ثم تُبشر بشكل خشن
How to prepare pumpkin cake with datesHow to prepare pumpkin cake with datesIngredients:5 eggs3/4 cup sugar1/41 cup flour1/4 teaspoon Vanlia1/2 tablespoon Pkinj powder1/2 cup grated pumpkin *
Wadding1 cup dry apricots (small pieces)1 cup grated pumpkin *1 cup pass Lynn Loose seeding (small pieces)2 tbsp honey2 tbsp almond rings
Preparation:- Heat oven at a temperature of 180 Celsius.- Beat the eggs Alscrve perineum electricity at medium speed until the sugar dissolves and interferes with the eggs.- Mix the dry ingredients (flour - Vanlia - Pkinj powder) in a bowl, then add the mixture gradually to the egg mixture with kneading until completely integrated components.- Add grated pumpkin with continue kneading until we get the dough is smooth and homogeneous.- Painted with a double mold cavities both in the form of half fruit squash (pumpkin) with a little butter, then sprinkle with flour, taking into account the disposal of excess flour.- Pours cake mix in Tjoafa mold evenly.- Put the mold in the oven for 40 minutes or until full maturity, leave to cool slightly.- Mix fillers components (apricot - Pumpkin - dates - honey - almond) in a bowl and volatility.- Turn the cake - in the form of fruit halves percussion - in a serving dish, put one of the halves so that the flat surface to the top, put it the right amount of padding.- Padding covers the other half of the cake, so that the flat surface is in contact with the filler and then submit.Grated pumpkin to work, peeling the fruit percussion and climbing to be approaching maturity (but not completely soften), then promise gruffly
Wadding1 cup dry apricots (small pieces)1 cup grated pumpkin *1 cup pass Lynn Loose seeding (small pieces)2 tbsp honey2 tbsp almond rings
Preparation:- Heat oven at a temperature of 180 Celsius.- Beat the eggs Alscrve perineum electricity at medium speed until the sugar dissolves and interferes with the eggs.- Mix the dry ingredients (flour - Vanlia - Pkinj powder) in a bowl, then add the mixture gradually to the egg mixture with kneading until completely integrated components.- Add grated pumpkin with continue kneading until we get the dough is smooth and homogeneous.- Painted with a double mold cavities both in the form of half fruit squash (pumpkin) with a little butter, then sprinkle with flour, taking into account the disposal of excess flour.- Pours cake mix in Tjoafa mold evenly.- Put the mold in the oven for 40 minutes or until full maturity, leave to cool slightly.- Mix fillers components (apricot - Pumpkin - dates - honey - almond) in a bowl and volatility.- Turn the cake - in the form of fruit halves percussion - in a serving dish, put one of the halves so that the flat surface to the top, put it the right amount of padding.- Padding covers the other half of the cake, so that the flat surface is in contact with the filler and then submit.Grated pumpkin to work, peeling the fruit percussion and climbing to be approaching maturity (but not completely soften), then promise gruffly
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق
يزيدني شرافاًوفخراًلتعليقكك غاليتي