اعلان

الجمعة، 17 ديسمبر 2010

حلى الشلسيابنز بالخطوات المصورة ,Cake and Biscuit Tart

حلى الشلسيابنز بالخطوات المصورة
http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/1223.jpg
الوصفة دى ولله الحمد انا اول واحدة انزلها ع النت
وهى سهلة وجميلة جدا سواء العجينة بتاعتها او الحشو
نبدء بمقاديرها
اولا العجينة دى اسمها عجينة البخلتين ومقاديرها بسيطة
4 كوب دقيق
بيضتان
ملعقة صغيرة فانيليا
كوب الا ربع لبن
تلت كوب سمنة
نصف كوب سكر بودرة
ربع كوب مياه دافية
2 ملعقة صغيرة خميرة فورية ولو عندك خميرة بيرة يبقى قطعة فى حجم عين الجمل
الحشو
الحشو ده ممكن تغيرى فيه على مزاجك
عموما انا حشتها فواكه مجففه بتاعة رمضان ومكسرات وزبيب وملعقة كبيرة قرفة وملعقة كبيرة سكر بودرة وممكن انتى تضيفى عسل نحل وزبدة
وللتزيين بعد ماتستوى هنحط عليها عسل نحل

نحط كل المقادير مع بعض ماعدا الخميرة


http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/156.jpg

ندوب الخميرة الفورية فى مياه دافية وشوية سكر وده شكلها بعد ماخمرت


http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/253.jpg

نضيفها للمكونات السابقة ونعجن كويس هنلاقى معانا عجينة ناعمة ومش بتلصق فى الايد


http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/354.jpg
نغطيها ونسيبها تخمر فى مكان دافى لمدة ساعتين
ونبدء وقتها نجهز الحشو


http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/455.jpg
وده شكل العجينة بعد ماخمرت


http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/553.jpg
نفرد العجينة على شكل مستطيل


http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/647.jpg

ونحط عليها الحشو


http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/745.jpg
ونلفها على شكل اسطوانة


http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/843.jpg
ونقطعها ونرصها فى الصينية على مسافات متباعدة


http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/938.jpg
ونخبزها فى الفرن لغاية ماتستوى ولما تطلع نحط على وشها عسل نحل
وده هيبقى شكلها


http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/1030.jpg


http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/1127.jpg


http://i43.servimg.com/u/f43/15/33/51/98/1223.jpg
يارب الموضوع يكون عجبكم
لاتنسونى فى دعائكم

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

يزيدني شرافاًوفخراًلتعليقكك غاليتي

اعلان