دجاج الكاري
المقادير
لبن رائب , كوبدجاج مقطع,2 دجاجة
كاري ,3 ملاعق كبيرة
ملح , ملعقة كبيرة
فلفل أسود , ملعقة كبيرة
ماء ,0.50 كوب
خل نفاح ,0.25 كوب
روز ميري , ملعقة صغيرة
عصير ليمون ,0.50 كوب
طريقة التحضير
- يغسل الدجاج بشكل جيد ونصفيه.- ينقع الدجاج باللبن والخل والروز ميري لمدة ساعتين.
- تجفف خذ قطع الدجاج من اللبن.
- في وعاء كبير يخلط الكاري والفلفل والملح والماء والليمون.
- ينقع الدجاج بخليط الكاري لمدة ربع ساعة.
- تدهن صينية الفرن بالزبدة أو القليل من الزيت النباتي أو الإثنين معاً.
- تُصفّ قطع الدجاج في الصينية وتوضع باقي صلصة الكاري فوقه.
- تُلف الصينية بالقصدير وتدخل الفرن على نار متوسطة.
- ينزع القصدير عن الصينية بعد نضوج الدجاج.
- يحمّر وجه الدجاج.
- يزيّن الدجاج ثم يقدم.
Chicken curry
Ingredients
Yogurt cup
Chicken, 2 chickens
Carey, 3 tbsp
Salt, tbsp
Black pepper, a tablespoon
Water, 0.50 cup
Vinegar Nfah, 0.25 cup
Rose Mary, a teaspoon
Lemon juice, 0.50 cup
Preparation
- Wash chicken well and busts.
- Soak the chicken with milk, vinegar and Rose Mary for two hours.
- Take the chicken pieces dried milk.
- In a large bowl mix curry, pepper, salt, water and lemon.
- Soak chicken curry mixture to a quarter of an hour.
- Paint oven tray with butter or a little vegetable oil or a combination of both.
- Describe the chicken pieces in Chinese and put the rest of the curry sauce over it.
- Chinese tin damage and interference oven over medium heat.
- Tends tin from Chinese after maturation chicken.
- Fry the chicken.
- Adorns the chicken and then submit.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق
يزيدني شرافاًوفخراًلتعليقكك غاليتي