الخبز المقلي اللذيذ
طريقة سهلة و رائعه
طريقة سهلة و رائعه
نحتاج
2/1 كوب دقيق أسمر
3 كوب دقيق أبيض
4/1 كوب سكر
1 ملعقة كبيرة خميرة فورية ناعمة
1 ملعقة صغيرة ملح
2/1 ملعقة صغيرة هيل
1 ملعقة صغيرة حبة البركة
1 حبة كبيرة بيض
4 ملعقة كبيرة سمن
4/1 كوب زبادي
1 كوب ماء
للقلي زيت ذرة
3 كوب دقيق أبيض
4/1 كوب سكر
1 ملعقة كبيرة خميرة فورية ناعمة
1 ملعقة صغيرة ملح
2/1 ملعقة صغيرة هيل
1 ملعقة صغيرة حبة البركة
1 حبة كبيرة بيض
4 ملعقة كبيرة سمن
4/1 كوب زبادي
1 كوب ماء
للقلي زيت ذرة
الطريقة
1. في وعاء الخلاط ضعي الدقيق الأسمر و كوب من الدقيق الأبيض. أضف
السكر، الخميرة، الملح، الهيل، حبة البركة. ثبت مضرب العجين. شغل الخلاط
على سرعة بطيئة لعدة ثواني لتختلط المواد. أضيفي البيض، السمن، الزبادي
والماء. شغلي الخلاط على سرعة متوسطة إلى أن تتكون العجينة وتنفصل عن حواف
الوعاء. أضف بقية الدقيق إذا كانت العجينة لينة جدا. شغل الخلاط على سرعة
متوسطة لمدة ٥ دقائق إلى أن تصبح العجينة ملساء ومطاطية القوام.
2. شكلالعجينة إلى قرص متوسط الحجم. أحضري طبق عميق. ضعقليل من الدقيق في الطبق. ضع العجينة في الطبق و انثر قليل من الدقيق على سطح العجينة. تغطي العجينة بقطعة من النايلون. ضع العجينة في مكان دافئ لمدة ٤٠ إلى ٥٠ دقيقة إلى أن يتضاعف حجمها.
3. قطع العجينة إلى كرات متوسط الحجم أو حسب حجم الرغيف الذي تفضله. لا تعجن العجينة أثناء التقطيع. ضع كرات العجينة في صينية واسعة. أنثر المزيد من الدقيق على كرات العجينة. غلفكرات العجينة بقطعة من النايلون ودعها لمدة ٢٠ إلى ٣٠ دقيقة إلى أن يتضاعف حجمها ثانية.
4. على سطح مرشوش بالدقيق ضع كرة من العجينة. باستعمال النشابة مد العجينة إلى أن تصبح رغيفا متوسط الحجم.
5. في صينية واسعة ضع قطعة من ورق الزبدة. ضع الرغيف على قطعة ورق الزبدة. ضع قطعة ثانية من ورق الزبدة. على سطح مرشوش بالدقيق مدي كرة ثانية من العجينة إلى رغيف متوسط الحجم. ضع على قطعة ورق الزبدة. كرر الخطوة إلى أن تنتهي كرات العجينة مع الاستمرار بوضع قطع من ورق الزبدة بين الأرغفة. غلف الأرغفة بفوطة قطنية نظيفة ودعها في مكان دافئ لمدة ١٠ دقائق.
6. في مقلاة عميقة ضع مقدار من الزيت بحيث يكون بارتفاع ٢ بوصة تقريبا.
7. باستعمال قطاعة بيتزا مزخرفة إقطع كل رغيف إلى ٤ قطع.
8. إقلي الأرغفة في الزيت الساخن إلى أن تصبح ذهبية اللون. باستعمال ملعقة ذات ثقوب أخرج الخبز من الزيت وضع على قطعة من ورق المطبخ لتتخلص من الزيت الفائض.
9. قدم الخبز المقلي مباشرة أو دافئا.
2. شكلالعجينة إلى قرص متوسط الحجم. أحضري طبق عميق. ضعقليل من الدقيق في الطبق. ضع العجينة في الطبق و انثر قليل من الدقيق على سطح العجينة. تغطي العجينة بقطعة من النايلون. ضع العجينة في مكان دافئ لمدة ٤٠ إلى ٥٠ دقيقة إلى أن يتضاعف حجمها.
3. قطع العجينة إلى كرات متوسط الحجم أو حسب حجم الرغيف الذي تفضله. لا تعجن العجينة أثناء التقطيع. ضع كرات العجينة في صينية واسعة. أنثر المزيد من الدقيق على كرات العجينة. غلفكرات العجينة بقطعة من النايلون ودعها لمدة ٢٠ إلى ٣٠ دقيقة إلى أن يتضاعف حجمها ثانية.
4. على سطح مرشوش بالدقيق ضع كرة من العجينة. باستعمال النشابة مد العجينة إلى أن تصبح رغيفا متوسط الحجم.
5. في صينية واسعة ضع قطعة من ورق الزبدة. ضع الرغيف على قطعة ورق الزبدة. ضع قطعة ثانية من ورق الزبدة. على سطح مرشوش بالدقيق مدي كرة ثانية من العجينة إلى رغيف متوسط الحجم. ضع على قطعة ورق الزبدة. كرر الخطوة إلى أن تنتهي كرات العجينة مع الاستمرار بوضع قطع من ورق الزبدة بين الأرغفة. غلف الأرغفة بفوطة قطنية نظيفة ودعها في مكان دافئ لمدة ١٠ دقائق.
6. في مقلاة عميقة ضع مقدار من الزيت بحيث يكون بارتفاع ٢ بوصة تقريبا.
7. باستعمال قطاعة بيتزا مزخرفة إقطع كل رغيف إلى ٤ قطع.
8. إقلي الأرغفة في الزيت الساخن إلى أن تصبح ذهبية اللون. باستعمال ملعقة ذات ثقوب أخرج الخبز من الزيت وضع على قطعة من ورق المطبخ لتتخلص من الزيت الفائض.
9. قدم الخبز المقلي مباشرة أو دافئا.
delicious fried breadAn easy way and a wonderfulWe need
1/2 cup brown flour3 cups white flour1/4 cup sugar1 tablespoon instant yeast soft1 teaspoon salt1/2 teaspoon Hill1 teaspoon cumin1 large white pill4 tbsp margarine1/4 cup yogurt1 cup waterCorn oil for fryingMethod
1. In my mixer bowl with brown flour and a cup of white flour. Add sugar, yeast, salt, cardamom, cumin. Proven dough racket. Filling the mixer on slow speed for several seconds to mix materials. Add the eggs, margarine, yogurt and water. My job mixer on medium speed until dough composed and inseparable from the edges of the bowl. Add rest of flour if the dough is too soft. Filling the mixer on medium speed for 5 minutes until the dough becomes smooth and chewy textures.2. Chklajeena to medium-sized disk. Bring a deep dish. Daklal of flour in the dish. Place the dough in the dish and allof a few of flour on the surface of the dough. Cover the dough with a piece of nylon. Place the dough in a warm place for 40 to 50 minutes until double in size.3. Cut the dough into medium-sized balls or by the size of the loaf you prefer. Do not kneaded dough during cutting. Place the dough balls on a large tray. Strew more flour to the dough balls. Glvkrat dough with a piece of nylon and let it for 20 to 30 minutes to double in size again.4. On the surface sprinkled with flour Place ball of dough. The use of the rod D dough to become a medium-sized loaves.5. In a wide tray Place a piece of butter paper. Place the loaf on a piece of paper butter. Place the second piece of butter paper. On the surface sprinkled with flour bezel second ball of dough into a loaf of medium size. Place the butter on a piece of paper. Repeat step to be finished with the dough balls continue to put pieces of butter paper between the loaves. Gulf loaves a clean cotton towel and let in a warm place for 10 minutes.6. In a deep frying pan put the amount of oil so that it is up almost 2 inches.7. Using Pizza Cutter decorated Cut each loaf into 4 pieces.8. Fry in hot oil loaves to become a golden color. Using a spoon with holes Remove the bread from the oil put on a piece of kitchen paper to get rid of excess oil.9. Fried bread made directly or warm.
1/2 cup brown flour3 cups white flour1/4 cup sugar1 tablespoon instant yeast soft1 teaspoon salt1/2 teaspoon Hill1 teaspoon cumin1 large white pill4 tbsp margarine1/4 cup yogurt1 cup waterCorn oil for fryingMethod
1. In my mixer bowl with brown flour and a cup of white flour. Add sugar, yeast, salt, cardamom, cumin. Proven dough racket. Filling the mixer on slow speed for several seconds to mix materials. Add the eggs, margarine, yogurt and water. My job mixer on medium speed until dough composed and inseparable from the edges of the bowl. Add rest of flour if the dough is too soft. Filling the mixer on medium speed for 5 minutes until the dough becomes smooth and chewy textures.2. Chklajeena to medium-sized disk. Bring a deep dish. Daklal of flour in the dish. Place the dough in the dish and allof a few of flour on the surface of the dough. Cover the dough with a piece of nylon. Place the dough in a warm place for 40 to 50 minutes until double in size.3. Cut the dough into medium-sized balls or by the size of the loaf you prefer. Do not kneaded dough during cutting. Place the dough balls on a large tray. Strew more flour to the dough balls. Glvkrat dough with a piece of nylon and let it for 20 to 30 minutes to double in size again.4. On the surface sprinkled with flour Place ball of dough. The use of the rod D dough to become a medium-sized loaves.5. In a wide tray Place a piece of butter paper. Place the loaf on a piece of paper butter. Place the second piece of butter paper. On the surface sprinkled with flour bezel second ball of dough into a loaf of medium size. Place the butter on a piece of paper. Repeat step to be finished with the dough balls continue to put pieces of butter paper between the loaves. Gulf loaves a clean cotton towel and let in a warm place for 10 minutes.6. In a deep frying pan put the amount of oil so that it is up almost 2 inches.7. Using Pizza Cutter decorated Cut each loaf into 4 pieces.8. Fry in hot oil loaves to become a golden color. Using a spoon with holes Remove the bread from the oil put on a piece of kitchen paper to get rid of excess oil.9. Fried bread made directly or warm.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق
يزيدني شرافاًوفخراًلتعليقكك غاليتي